Mercimek Kraker

  • Görüntüleme
    640


Gözde Biber @hemfithemanne ve Ebru Zeynep Altay @ebrununsagliklidunyasi ‘nın Defya mutfağında hazırladığı vegan ve sağlıklı Mercimek Kraker tarifi sizlerle.

 

Keten tohumu ve chia’yi 20 dakika suda bekleterek jöle kıvamına getiriniz. Hawos taş değirmen de nohutu öğütüp un haline getiriniz. 6 saat suda bekletilmiş mercimekleri 30 dakika haşlayınız. Tüm malzemeleri Blendtec Designer 650 Blenderımızın içinde akışkan kıvama gelene kadar Blenderize edin. Püre halindeki karışımı tepsi örtüsüne ince bir tabaka halinde yayıp 55 derece 10 saat kurutuyoruz.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X